Ik werd wakker

in Mexico

daar was ik net 1,5 week om rond te reizen. Ik had nog 4 weken te gaan en vond het heerlijk, genoot van elk moment. 

In zo’n ver land kon ik even afstand nemen van mijn huidige leven, van wat ik in Nederland deed. En om eerlijk te zijn wist ik die eerste week al dat ik het roer om ging gooien. Ik zat gewoon niet meer op mijn plek in mijn loondienst baan en het idee van een eigen onderneming dwarrelde wel eens door mijn hoofd. 

4 weken later, toen ik weer terug was in Nederland, zei ik meteen

Op een dag besloot ik te stoppen met mijn baan, ik was in Mexico en had daar nog 5 weken te gaan. Ik was daar om even afstand te nemen van het dagelijks leven, even uitchecken in een nieuwe (en prachtige) omgeving.

Dat ik weg was hield me niet tegen om na te denken over mijn werk ik Nederland. Want was dit het wel? De dag dat ik terug was in Nederland zei ik direct mijn baan op. Wat een paar weken weg wel niet kunnen veroorzaken 😉

Ik wist helemaal nog niet wat ik wou gaan doen, het enige wat ik wist is dat ik voor mezelf ging starten.

De vrijheid ervaren van het leven. Mijn dromen opbouwen en toewerken naar het leven dat ik voor ogen heb.

Alle belemmerende overtuigingen en twijfels liet ik achter me. Zoals ‘kan ik dit wel’ of ‘gaan mensen wel bij mij kopen’. Ik stopte ze op dat moment weg. Want ik wist: als ik daar naar luister dan zet ik die stap nooit.

Ik startte met het bouwen van mijn bedrijf. Binnen 3 maanden mocht ik al met tientallen vaste klanten werken, ik zat zo goed als vol.

Met mijn klanten bouwde we aan hun bedrijf, zodat zij konden groeien in omzet. En het was een succes.

De ene klant kon geen bestellingen meer aan (wat echt een grote overwinning was), en de andere klant zette haar boekingen even op pauze. Ik weet nog goed dat ik met een klant om de tafel ging, we bespraken de volgende stappen. Het ging zo enorm goed dat we haar prijzen flink omhoog konden gooien om op die manier haar omzet te laten groeien.

Ik merkte dat wat ik deed écht werkte, ik was er goed in en vond het zo enorm leuk.

Op die manier bouwde ik mijn bedrijf uit naar wat ik nu doe. Vrouwen coachen om van hun bedrijf een daverend succes te maken, doormiddel van een ijzersterke (content) marketing strategie en dat dan wel op hun eigen manier. Zodat ook zij de vrijheid ervaren die ik ervaar. Zodat ook zij zelf kunnen kiezen wanneer ze werken. Zodat ze niet afhankelijk zijn en iets moois kunnen opbouwen. 

Maar vooral ook zodat ze met de leukste klanten mogen samenwerken, die klanten aantrekken als een magneet en zich daar niet meer druk over hoeven te maken.

Dat is precies wat ik nu doe, en ik zou niet anders willen.

Ik ging ondernemen

maar de shift kwam later pas!

Wat het ondernemen inhield kwam ik pas achter toen ik bezig was. De shift kwam voor mij pas echt toen ik al even bezig was met mijn bedrijf en een keuze maakte. Ik ging niet meer uitvoerend werk doen, ik wou ondernemers echt iets leren. Iets leren zodat ze zelf hun bedrijf kunnen laten groeien.

Toen ik dat ging doen voelde ik pas echt hoe gelukkig ik werd van het ondernemen en van mijn werk.

Vrouwelijke ondernemer coachen om samen haar bedrijf te laten groeien. Met alle handvaten zodat ze daarna zelf verder kan.

Het is een achtbaan. Er zijn momenten dat ik het vervloek maar daarna weet ik heel goed waarom ik dit doe. Ik zou nooit anders willen. Herkenbaar denk ik he? 😉 

Als ondernemer hoeven we gelukkig niet alles alleen te doen, dat heb ik wel even moeten leren. Leren van elkaar en met elkaars hulp groeien zijn de mooiste dingen die er zijn. 

Inmiddels investeer ik met liefde in een goede coach of een sterk traject. Omdat ik WEET hoe belangrijk het is om te leren van andere, van ondernemers die al verder zijn als mij. Dat zijn namelijk degene die mij ook echt verder kunnen brengen, en daar hoort nou eenmaal een investering bij. 

De berichtjes van mijn klanten

maken mij elke dag weer trots!

Benieuwd waar de kansen voor jouw bedrijf liggen?

Het 1-op-1 Content
Traject

Samen aan de slag om jouw bedrijf te laten groeien in klanten & omzet. Zodat jij consistent jouw ideale klant aantrekt.

Het Content
Groepstraject

Met een groep ambitieuze ondernemers 8 weken aan de slag om jouw bedrijf te laten groeien in klanten, omzet & zichtbaarheid.

Optimaliseer je IG
profiel voor sales

De eerste indruk is alles bepalend. Zorg dat jij geen klanten, omzet & volgers misloopt door deze korte cursus

Klanten aan het woord

De uitkomsten waren veel groter dan dat ik van tevoren had verwacht! Michelle gaf mij inzichten over hoe ik mijn doelgroep het beste kan bereiken met mijn content. Ze is super duidelijk, weet waar ze het over heeft en stopt de sessie vol met tips & tricks. Als je meer wilt leren over zichtbaar zijn, jouw droomklanten bereiken en sociale media in het algemeen dan kan Michelle je daar zeker helpen!”

– Merel

Het was heel prettig samen werken met Michelle. Ze dacht goed mee over een juiste strategie / aanpak en ook de teksten en beeldmateriaal zagen er top uit. Het was echt even een totaal andere insteek  dan dat je dat zelf doet, waardoor je dan ook andere resultaten boekt.

–  Laetitia