fbpx

Een profielfoto op LinkedIn | 10 tips

LinkedIn is een platform dat gebruikt wordt om zakelijke connecties te maken. Denk aan het maken van connecties voor samenwerkingen, nieuwe banen of klanten. Je kunt het totaal niet vergelijken met Facebook of Instagram en ook zeker niet dezelfde content plaatsen

 
Het eerste wat iemand ziet als ze jouw profiel voorbij zien komen is de profielfoto, daarom is het zo belangrijk om een nette, zakelijke foto te gebruiken. Hieronder de do’s en dont’s bij het maken van een profielfoto voor LinkedIn.

Een profielfoto op LinkedIn de Dont's

  • Pasfoto’s zijn voor op je paspoort, ID of rijbewijs Gebruik dus absoluut NIET jouw pasfoto voor LinkedIn. Op deze foto zie je er vaak niet op je best uit, daarnaast mag je er niet op lachen en is de foto kwalitatief niet erg goed.
  • Foto’s met vrienden of familie gebruiken we niet! LinkedIn is een zakelijk platform, dat betekend dus dat je er geen privé content op deelt. Je kan wel delen dat jij je diploma behaald hebt maar niet dat je dat weekend naar de kroeg geweest bent om het te vieren. Dus een absolute NO GO is een profielfoto met vrienden of familie erop!
  • Een ‘nep’ glimlach. Je wilt oprecht overkomen. Ben jij niet zo’n held in lachen? (heel herkenbaar…) dan kan je beter kiezen voor een foto waar je ‘normaal’ op kijkt. Kijk dan weer wel uit dat het niet té serieus wordt. 😉
  • Té zakelijk of juist té formeel is nooit goed. Denk bij het maken van een foto na wie jij wilt bereiken en wie jouw foto gaat zien. Een foto strak in pak is natuurlijk leuk ;), maar helemaal niet nodig. Bekijk dus wie jouw doelgroep is en pas daar je kledingstijl op aan!
  • Een selfie is NIET geschikt voor LinkedIn, voor alle duidelijk; NIET geschikt. Zorg dat iemand anders de foto maakt of zet je mobiel of camera op een tripod of statief. Hierdoor kun je zorgen dat een stuk van je schouders en borst ook op de foto te zien is. 

Een profielfoto op LinkedIn de Do's

  • We willen je gezicht én een stuk schouders zien. Maak de foto zodat je ook een stuk van de schouders/borst ziet. Dit is fijn om te zien en hierdoor is de foto niet van te dichtbij genomen!
  • Lach! Ondanks dat LinkedIn zakelijk is mag je best lachen op je foto. Beter gezegd, een lachende foto is vele male leuker en interessanter. Hierdoor gaan mensen sneller naar je profiel en dat is natuurlijk wat je wilt!
  • Kijk de camera in. Zet de camera recht voor je neer en kijk de camera in. Je wilt herkenbaar zijn voor als je bijvoorbeeld een afspraak maakt via LinkedIn. Ik heb vaak afspraken gemaakt via LinkedIn en net voor de afspraak bekeek ik altijd de profielfoto zodat ik weet naar wie ik opzoek moet. Het is erg vervelend als iemand niet erg herkenbaar op de foto staat!
  • Denk aan je kleding! Zorg voor nette kleding maar overdrijf niet. Doe absoluut niet een pet, zonnebril of hoed op, je wilt herkenbaar zijn!
  • Denk aan de achtergrond. Zorg voor een simpele achtergrond, kies bijvoorbeeld voor een muur zodat er contract ontstaat. Het hoeft geen spectaculaire foto te zijn die je ook op Instagram of Facebook kan plaatsen.  Less is more in dit geval!

Let's go!

Een profielfoto po LinkedIn is de eerste indruk die je achterlaat, zorg dat deze indruk perfect is! Pak je camera of mobiel en ga eens aan de slag. Foto’s maken is niet iedereen zijn sterkste kant maar oefening baart kunst!
michelle van Laar

michelle van Laar

Michelle is een gedreven marketeer die persoonlijkheid, lef en gezond verstand op de juist wijze combineert.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Copyright 2020 © Michellevanlaar.nl | Alle rechten voorbehouden | Onze algemene voorwaarde en privacyverklaring zijn van toepassing