fbpx

Doelen formuleren, geloof in jezelf!

Dromend op de bank over dat mooie land, dat fijne etentje met je familie, de toekomst in je bedrijf of misschien die leuke auto die je al zo vaak langs hebt zien rijden. Iedereen heeft doelen en dromen, ook jij. De ene keer zijn ze wat anders dan de andere keer en soms zijn ze groot maar soms juist heel klein. Sommige kun je binnenkort al afvinken terwijl er bij andere jaren overheen gaan!

Doelen formuleren

Heel eerlijk? Tot voor kort had ik mijn doelen en dromen ook nooit geformuleerd, natuurlijk had ik ze wel en kon ik ze best opnoemen maar ze zaten vooral in mijn hoofd. Nooit had ik er echt heel goed over nagedacht, laat staan ze opgeschreven of besproken. 

 
Tot nu! Het werd nu wel eens tijd om dit toch te gaan doen, had het nut? Dat wist ik nog niet maar het was het proberen waard. 
 
In gedachten ging ik eens nadenken wat ik wil bereiken, zowel met mijn bedrijf als persoonlijk. Best wel confronterend want nu kom je er achter of je in jezelf geloofd, hoeveel zelfvertrouwen je hebt en wat je denkt te gaan bereiken. Maar ook erg belangrijk is dat je heel duidelijk voor ogen krijgt waarom je doet wat je doet, wat je nog moet gaan doen en welke keuzes je wel en niet moet gaan maken!

Moet ik dan ook mijn doelen formuleren?

Ik zou jou zeker aanrader om even de tijd te nemen om jouw doelen en dromen te formuleren, bedenk dan ook hoe je dit kan waarmaken en wat je daar voor zou moeten laten en wat juist niet. Neem de tijd, drink een kopje koffie of thee en laat je gedachten gewoon eens gaan. Het kan zeker en aanvulling zijn voor jezelf of voor jouw bedrijf!

Geloof in jezelf!

doelen formuleren
Ik hoor wel eens dat ik groot denk of dat het waarschijnlijk niet zal lukken want ‘dat kan echt niet zomaar’. Dat laatste is precies waar het om gaat, het gaat ook niet ‘zomaar’! Nee, ik werk er keihard voor, ik weet wat ik doe en als ik iets niet weet dan zoek ik iemand die het wel weet of zoiets al bereikt heeft.
 
Het belangrijkste is dat je in jezelf gelooft en je niet uit de weg laat slaan door andere! Er wordt niet voor niets door de succesvolste mensen gezegd; ‘Luister niet naar je omgeving, zij hebben nog nooit gedaan wat jij doet. Zoek iemand op die dit al wel heeft gedaan, een voorbeeld voor jou en leer van diegene.’ En daar ben ik het helemaal mee eens!
 
Begrijp me niet verkeerd, natuurlijk kan je heel veel leren van je omgeving maar neem niet alles zomaar aan en wees eens eigenwijs. Ook daar leer je weer van 😉
michelle van Laar

michelle van Laar

Michelle is een gedreven marketeer die persoonlijkheid, lef en gezond verstand op de juist wijze combineert.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Copyright 2020 © Michellevanlaar.nl | Alle rechten voorbehouden | Onze algemene voorwaarde en privacyverklaring zijn van toepassing