fbpx
blog tips

Blog tips | 5 fouten die ik maakte tijdens mijn blog carrière

Na een carrière van 4 jaar als blogger heb ik goede en slechte momenten gehad. Dat heeft vast iedereen. Ook weet iedereen dat social media soms niet altijd ‘meewerkt’. Hierbij de 5 fouten die ik gemaakt heb tijdens mijn blog en social media carrière. 

Wat wel even gezegd moet worden is dat ik het hier fouten noem, maar het eigenlijk leerpunten zijn. Je faalt niet, maar hebt iets verkeerd ingeschat. De mens is niet perfect dus fouten maken mag!

 

Fout 1 - Te snel ingaan op dingen

Ik denk dat we dit allemaal wel eens hebben meegemaakt. Je krijgt een bericht of voorstel en geeft te snel antwoord zonder dat je er goed over nagedacht hebt. Je geeft misschien wel verkeerde informatie of zegt ja terwijl je er eigenlijk niet op zit te wachten.

Een tip hierbij: lees het bericht of voorstel even goed door en denk er even over na. Zelfs al is het slechts één of twee minuten. Door er even bij stil te staan word je bewust van wat er van je gevraagd wordt en kun je een beter besluit maken.

Fout 2 – Mailtjes, berichten en blogposts niet checken

Ook dit is een fout die nog wel eens vaker voorkomt dan één keer. Ik krijg per dag minstens wel twee DM’s en ongeveer 1 serieuze mail per week. Omdat deze berichten vaak belangrijk zijn moet je correct Nederlands terug antwoorden en dus letten op je zinsopbouw en spelling. Vaak ben ik heel enthousiast en wil ik zo snel mogelijk terug reageren, want dat vind ik wel zo netjes. In alle “haast” stel ik een email of bericht op en lees ik hem snel door en klik ik op versturen. Vaak als ik dan de mail teruglees kom ik echt onnodige fouten tegen. Let hier dus goed op en wederom, neem je tijd!

Fout 3 – Iets zeggen of aankondigen wat ik niet waar kan maken

Helaas is dit mij een paar keer gebeurd, zo ook een tijdje geleden. Ik was naar de IKEA geweest en had een aantal dingen geshopt. Ik had op mijn story gevraagd of mensen het leuk zouden vinden als ik een mini shopblog plaats via story’s. Erg veel mensen hadden daar wel interesse in en zo beloofde ik dat die de volgende dag online zou staan.

Je kan het al raden: de volgende dag was ik het compleet vergeten. Niet erg netjes dus. 

Natuurlijk is dit misschien iets kleins maar als je vaak wat beloofd wat je niet na komt verliezen mensen het vertrouwen in jou en jouw bedrijf. 

Blog tips

Fout 4 – De caption onder een post niet (volledig) lezen

Deze fout kan en mag je echt niet maken! Stel nou dat iemand een foto heeft geplaatst met als caption: Rust zacht papa/mama/oma/opa en jij zegt “leuke foto!”.

Ten eerste toon je dus alleen interesse in iemand zijn foto en is het direct duidelijk dat je niet de caption leest.

Ten tweede is het natuurlijk heel erg misplaatst en maak je hier geen vrienden mee.Reageren dus op wat iemand zegt of vraagt, want dat is de key voor het bouwen van een vertrouwensband met jouw volgers! 

Fout 5 – Niet reageren op reacties

Helaas overkomt mij dit te vaak. Ik heb het soms erg druk en vind dan simpelweg niet de tijd om te reageren op reacties.

Zonde natuurlijk want het is een belangrijk onderdeel van engagen met “collega’s”. Zorg dus dat je zelf reacties achterlaat, maar ook reageert op reacties onder je eigen content.

Wedden dat je verschil gaat zien?

Anne de Grund

Anne de Grund

Mijn naam is Anne en ik ben 16 jaar jong. Ik ben fotografe op het gebied van paard/hond en mens en lifestyle en blog business blogger. Een jonge ondernemer dus! Ik vind de creativiteit in de mens het allermooiste en dat je er mag zijn op deze wereld!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Copyright 2020 © Michellevanlaar.nl | Alle rechten voorbehouden | Onze algemene voorwaarde en privacyverklaring zijn van toepassing